Masterclass Kennis- en informatiemanagement: Plan B

Posted: December 19th, 2011 | Filed under: Blog, Nieuwsflitsen | Tags: , |

Ben je al een tijdje werkzaam op het gebied van informatie- of kennismanagement en herken je een van de volgende dingen?

 • We blijven in het zelfde cirkeltje draaien
 • We komen niet verder dan kleine verbeteringen
 • Plannen voor nieuwe ideeën en mogelijkheden blijven liggen en worden niet uitgevoerd
 • Het is lastig om mensen mee te krijgen in veranderingen en te overtuigen van de waarde/nut/noodzaak
 • Projecten mislukken (meer tijd en geld, oplossing werkt niet in de praktijk)
 • Het is lastig om grip te houden op kennis en informatie.

Dan is deze masterclass iets voor jou.

De manieren waarop we kennis- en informatievraagstukken aanpakken schieten vaak tekort. Alles is veranderd: de manier waarop we samen leven, communiceren en werken. En de komende decennia zal de digitalisering alleen maar toenemen. We kunnen niet langer blijven doen wat we altijd al deden. De wereld is fundamenteel veranderd, maar onze methoden nog niet.

Tijdens deze masterclass krijg je in een middag een alternatieve methode (Plan B) aangereikt om kennis- en informatievraagstukken succesvol aan te pakken.

(Voor meer informatie over Plan B: bekijk de officiële website (Engels) of lees een korte beschrijving (Nederlands)

Inhoud

In deze masterclass leer je:

 • Snel inzicht in een alternatieve methode om kennis- en informatievraagstukken aan te pakken
 • Praktische handvatten om passende oplossingen te ontwerpen en te implementeren
 • De belangrijkste succesfactoren en valkuilen (do’s & dont’s’ – lessons learned)
 • Welke middelen (inclusief ICT/2.0/sociale media), tools en instrumenten in de praktijk succesvol ingezet worden door andere organisaties (best practises)

Vorm

Deze Masterclass wordt gegeven voor maximaal 10 mensen (min. 5 deelnemers), zodat er ruimte is voor vragen/vraagstukken van deelnemers en interactie.

De Masterclass wordt gegeven door Daphne Depassé en biedt een combinatie van theorie en praktijk.
Helder, to-the-point en zonder fratsen. Met praktijkvoorbeelden om te leren van de ervaringen (de valkuilen, succesfactoren en best practises) van andere organisaties.

Vooraf krijg je een korte vragenlijst toegestuurd. Hierop kun je – als je dat wilt – ook een specifiek vraagstuk aangeven dat je graag behandeld zou willen zien. Afhankelijk van de vraagstukken van andere deelnemers, wordt geprobeerd om hier rekening mee te houden.

De Masterclass is gericht op krijgen van snel inzicht, inspiratie en praktische handvatten om zelf direct in de praktijk toe te passen. Voor wie een specifiek vraagstuk daadwerkelijk direct grondig wil oplossen is de cursus Plan ideaal  (6 dagdelen – learning & doing). 

Wanneer en waar

Donderdag 1 november 2012 (VOLGEBOEKT)

van 13.00 – 17.00 u
met aansluitend een borrel tot max. 19.00 u.

Locatie: de Boardroom van Hotel Arena in Amsterdam.
‘s-Gravesandestraat 51 (gelegen aan de rand van het centrum van Amsterdam, naast het Oosterpark en op loopafstand van Artis en het Tropenmuseum).

Aanmelden

De serie van vijf open (en volgboekte!) masterclasses Plan B is inmiddels bijna afgerond en je kunt je niet meer aanmelden. In 2013 zullen mogelijk opnieuw open sessies worden georganiseerd. Als je graag een keer een open masterclass (of de cursus Plan B) zou willen bijwonen, dan kun je via dit formulier je interesse aangeven. Geen zorgen, dit verplicht je tot niets. Je ontvangt alleen een berichtje als het zover is. Je kunt dan besluiten of je wil en kan deelnemen. 

In-company zijn de masterclasses nog steeds op elk moment mogelijk. Bekijk hier de in-company mogelijkheden of stuur direct een e-mailtje voor meer informatie en een prijsopgave. 

De Masterclass is ook te boeken als privé sessie. Met alle ruimte voor persoonlijke vraagstukken en inbreng. Op een locatie naar keuze. Contact.

Voor wie

Voor managers en professionals die al een beeld hebben van wat kennis- en/of informatie management is en wat het belang is. En die vooral op zoek zijn naar (of nieuwsgierig zijn naar) een innovatieve manier om dergelijke vraagstukken aan te pakken en op te lossen.

Wil je een concreet vraagstuk daadwerkelijk direct oplossen? Dan is er de cursus Plan B, waarin je in zes dagdelen aan de slag gaat met je vraagstuk én tegelijkertijd de Plan B methodiek leert. Start: oktober 2012, TU Delft.

Kosten

Normaal € 295,- (inclusief documentatie, koffie/thee/fris, hapjes en borrel, excl. BTW)

Kortingen

 • € 245,- p.p. als je met meer mensen komt (dit hoeft niet van dezelfde organisatie te zijn)
 • 10% korting voor abonnees Intellectueel Kapitaal en NVB leden
 • Bij meer dan drie deelnemers van dezelfde organisatie, kan de Masterclass ook in-company gegeven worden. Tegen een voordelig tarief en desgewenst aangepast aan de relevante organisatie vraagstukken. Stuur een mailtje voor meer informatie en een prijsopgave.

Ervaringen van anderen

Deelnemers aan deze masterclasses geven gemiddeld een 8,5. Enkele recensies kun je op deze pagina vinden.

Bookmark and ShareLeave a Reply