Tweede druk boek ’15’

Posted: February 26th, 2012 | Filed under: Blog, Nieuwsflitsen | Tags: |

De eerste druk van mijn boek “15 praktijkverhalen over kennismanagement” is bijna overal uitverkocht.

Op dit moment zijn nog enkele laatste exemplaren verkrijgbaar bij Managementboek.nl.

Er wordt hard gewerkt aan de tweede druk, die in april 2012 in de boekhandels zal liggen. Je kunt een e-mailtje sturen als je een seintje wil ontvangen als de nieuwe druk in de winkels ligt. (Of je kunt je aanmelden voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven).

Het is een boek, zoals Mathieu Weggeman (Hoogleraar organisatiekunde aan de TU Eindhoven) in zijn voorwoord zegt: “voor iedereen die nieuwsgierig is naar hoe andere organisaties kennismanagement ‘doen’… Het maakt je wijzer, het inspireert en voor je het weet, ben je er zelf mee aan de gang.”

Over 15

Organisaties zitten van nature vol authentieke, informele verhalen die een waardevolle inkijk geven in de manier waarop er met kennis wordt omgegaan. Dit boek bestaat uit een collectie van vijftien van die verhalen. Zij geven een een beeld van de ervaringen, successen, uitdagingen, dilemma’s en trends van kennismanagement in de praktijk van: Allen & Overy, Deloitte, Gemeente Amsterdam, Getronics Consulting, GGZ Delfland, ICIMOD, ING, Kennisland, KPMG Meijburg, McKinsey, ministerie van Financiën, Politieacademie, Shell, Strukton Civiel en Winkwaves.

Voor dit boek hebben we expliciet gekozen voor de persoonlijke verhalen, omdat die verbinden, betekenis en context geven, inspireren, in beweging brengen en concreet kunnen maken wat abstract is – óók datgene wat nogal eens ongrijpbaar blijft, zoals organisatiecultuur en gedrag.

De vijftien verhalen laten een mix laten zien van benaderingen en vertellen over sociale, organisatorische en technologische aspecten: over cultuur, mensen, middelen, processen, instrumenten en ICT tools.

Het is een uitgave van Essentials, met prachtige foto’s van Daniëlle van der Schans. Ik heb het boek geschreven in samenwerking met Erwin la Roi, die de organisatie van alles op zich genomen en samen met mij alle interviews heeft gehouden.

Een greep uit de recensies:

 “Een kleurrijke aanvulling op uw theoretische boekenkast! ” Recensie. Carla Verwijs – kennismanagement specialist bij Research In Motion Limited (RIM).

“Eindelijk een boek over kennismanagement waar het praktische aspect centraal staat. Tussen de vele theoretische boeken over kennismanagement is dit een goed toegankelijk en vlot geschreven boek over de praktische toepassingen van kennismanagement.” Recensie
Margo Blikman| Gouda
Al met al een duidelijk boek over kennismanagement. Het is een aanrader voor iedereen die geïnteresseerd is in kennismanagement. Lezen dus! Recensie
Wing-Yi Wong
Het boek 15 verhalen over kennismanagement een toegankelijk boek, zowel voor ervaren kenniswerkers binnen organisaties, als de wat minder bekenden met het begrip kennismanagement. Al met al dus een uniek, toegankelijk en inspirerend boek! Recensie
Christiaan Hesselink
“Er zijn vele boeken volgeschreven over wat kennis is, over de theorie van kennismanagementen de implementatie ervan . (…) Over de praktijk van kennismanagement is echter heel weinig geschreven. En daarom is dit een bijzonder boek. The proof of the pudding is in the eating. Je kunt wel ideeën hebben overwat kennismangement vermag, maar alleen door het te doen, ervaar je wat het is; hoe het jehelpt en waar het geen oplossing voor biedt. Theorieën bewijzen hun waarde nergens andersdan in de praktijk. In dit boek zijn vijftien verhalen over ‘kennismanagement in de praktijk’ bijeen gebracht. Persoonlijke verhalen, los van theorieën, stappenschema’s en voorgeschreven protocollen.Gewoon hoe het werkende weg is gegaan. Het zijn geen snelle momentopnamen, maar kleinegeschiedenissen van de worstelingen met kennismangement. Het gaat over onverwachte tegenslagenen geweldige successen. Het zijn de verhalen achter de cases die zo klinisch beschrevenworden in de tekstboeken. Verhalen die velen van ons anders nooit te horen hadden gekregen.Daarin ligt de grote waarde van dit empirische boek.
Mathieu Weggeman – Hoogleraar organisatiekunde aan de TU Eindhoven

Geen zin/tijd om te lezen, maar wel geïnteresseerd in kennismanagement in de praktijk? Zie de komende Masterclasses op de homepage.

Bookmark and ShareLeave a Reply