Mijn top zeven van favoriete (gratis) tooltjes die ik gebruik om dingen handiger en leuker te organiseren:

1. Evernote

Voor alles wat je niet wil vergeten of wil bewaren. Met een druk op de knop bewaren, en terugvinden!

2. Dropbox

Omm al je bestanden centraal op te slaan en te delen. Het ziet eruit als een gewone folder, alleen kun je er op al je apparaten altijd bij. En je kunt folders delen met anderen om samen te werken!

3. WeTransfer

Voor het versturen van grote bestanden; gratis, snel en veilig en zonder gedoe met inloggen of registreren. En het is nog mooi ook.

4. Mailchimp

Voor het versturen van nieuwsbrieven. Een mooie tool omdat het veel werk uithanden neemt en eenvoudig te gebruiken is, maar ook omdat het veel inzicht geeft in wat nieuwsbriefontvangers waardevol vinden. En daarbij, ik hou van de manier waarop ‘ze’ communiceren: “Yippee! You’ve got a new subscriber for your list! Feels good to be loved.”, “Nice! Guess people like what you’re saying. Here are some of them:…” Keep on rockin’ it, friend!” of “People are still engaged with what you’re saying – that’s good, right?  Bij mij resulteert dit telkens weer in een grote glimlach.

5. Prezi

Een mooi alternatief voor powerpoint. Als het even kan gebruik ik Prezi, omdat je hier verbanden mee kunt aanbrengen, overzicht kunt aanbrengen en af kan stappen van de lineaire manier van het vertellen van een verhaal. Al was het maar om dit soort ellende van PowerPoint te vermijden:-)

6. Datumprikker.nl

Super handig als je afspraken wilt maken met meer mensen tegelijk!

7. Google docs

Een groot aantal functionaliteiten van Google docs is vergelijkbaar met Dropbox. Ik gebruik Google docs vooral om (tegelijkertijd!) samen te kunnen werken in documenten en het is de perfecte tool voor bijvoorbeeld mijn inschrijfformulieren.

Sharing is caring: