De LinkedIn community Kennismanagement bestaat uit bijna 1250 mensen met een gemeenschappelijke interesse: kennis! Een prachtig en interessant onderwerp, waar we nog lang niet over uitgepraat en uitgeleerd zijn. Maar wie is er eigenlijk geïnteresseerd in dit onderwerp? Welke rollen, functies en organisaties vertegenwoordigen zij? Bij wie staat kennis(management) op de agenda?

Ik deed een grove analyse van de achtergronden van de groepsleden en maakte er deze visualisatie van.

Dit brede spectrum laat mooi zien hoe kennis (van) alles raakt, oneindig veelzijdig is en niet in een hokje te plaatsen is. Naar mijn idee brengt het creëren van een succesvolle kennisorganisatie een integrale, holistische en multidisciplinaire aanpak met zich mee. De Factor K methodiek is hier helemaal op gericht.

Kennismanagement is geen specialisme. Kán geen specialisme zijn. Het overstijgt vele vakgebieden, disciplines en expertisegebieden. Het gaat over cultuur, gedrag, competenties, processen, kennis- en leeractiviteiten, organisatiestructuur, de inzet van technologie, verandermanagement en communicatie.

Het is bijzonder dat dit allemaal in deze groep samenkomt. Een optimale kruisbestuiving om over de silo’s heen kennis te delen en van elkaar te leren. En we hebben elkaar nodig om de kennisvraagstukken anno nu slim aan te kunnen pakken.

Welkom om aan te sluiten!

In deze groep delen we kennis, inspireren we elkaar, leren we van en met elkaar en ontwikkelen we samen nieuwe kennis – over kennis. Wil je je aansluiten? Dat kan!

Je kunt je hier aanmelden bij deze LinkedIn groep. Ik zal je dan toegang verlenen. Welkom!

Sharing is caring: